De voornaam Raj

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De naam "Raj" is van Indiase oorsprong en wordt zowel als een jongens- als meisjesnaam gebruikt. Het is een korte, krachtige naam die vaak wordt geassocieerd met de betekenis "koning" of "heerser" in het Sanskriet. Het is interessant om op te merken dat de naam Raj relatief zeldzaam is in Nederland, maar wel een toenemende populariteit kent.

Hoewel de naam Raj in Nederland niet zo bekend is, heeft hij zeker invloed gehad op de Nederlandse namencultuur. Namen met een Indiase achtergrond, zoals Rajesh, Priya of Aisha, zijn bijvoorbeeld steeds populairder geworden. Dit kan worden toegeschreven aan de groeiende culturele diversiteit en de toenemende internationale uitwisseling in Nederland. Het feit dat de naam Raj eenheid en kracht symboliseert, kan ook een rol spelen in de aantrekkingskracht ervan voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kind. Overall heeft de naam "Raj" een exotische en mystieke klank, waardoor het een interessante keuze is voor ouders die hun kind een bijzondere naam willen geven.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aaj, Baj, Caj, Daj, Eaj, Faj, Gaj, Haj, Jaj, Kaj, Laj, Maj, Naj, Paj, Rab, Rad, Rae, Raf, Rag, Rah, Rai, Rak, Ral, Ram, Ran, Rao, Rap, Ras, Rau, Rav, Raw, Ray, Raz, Rgj, Rhj, Roj, Saj, Taj, Vaj, Waj, Yaj, Zaj, haj

Zie ook