De voornaam Ramiro

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Ramiro" is een Spaanse jongensnaam van Germaanse oorsprong. Het is een naam die vooral voorkomt in Spanje en Latijns-Amerikaanse landen, zoals Mexico, Argentinië en Colombia. Ramiro is afgeleid van het Germaanse woord "ragin", wat "raadgever" betekent, en het element "mar", wat "beroemd" of "vermaard" betekent. Samengevoegd staat Ramiro dus voor een "beroemde raadgever". Interessant is dat deze naam in Nederland niet heel vaak voorkomt. Volgens de Nederlandse Voornamenbank zijn er minder dan 100 mensen die de voornaam Ramiro dragen. Het is dus een vrij zeldzame naam in Nederland.

Wat opvalt aan de voornaam Ramiro is dat het een naam is met een sterke etnische connectie. Het wordt vooral gebruikt binnen de Spaanstalige gemeenschap en is minder bekend bij Nederlandstalige families. Het gebruik van deze naam kan dan ook wijzen op een Spaanse of Latijns-Amerikaanse achtergrond van de betreffende persoon of zijn/haar ouders. Het is interessant om te zien hoe namen verschillen in populariteit en gebruik tussen verschillende culturen en landen.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Ramíro, Ramìro

Met een lettertje anders heb je: Damiro, Hamiro, Jamiro, Ramero, Ramilo, Ramino, Ramira, Ramito, Ramyro, Raziro, Romiro, Samiro, Tamiro, Yamiro, Zamiro

Zie ook