De voornaam Ramla

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Ramla is een voornaam die voorkomt in verschillende culturen, zoals de Arabische en Afrikaanse cultuur. Het is afgeleid van het Arabische woord "ramal", wat "zand" betekent. De naam Ramla wordt vooral gebruikt als meisjesnaam, maar wordt in sommige gevallen ook aan jongens gegeven. In de Arabische betekenis verwijst de naam naar de kleur en textuur van zand, wat kan worden gezien als een symbool van stabiliteit en veerkracht.

In Nederland is de voornaam Ramla vrij zeldzaam. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 19 personen met de naam Ramla. Er is geen duidelijke trend te zien in de populariteit van deze naam in Nederland. Het is interessant om op te merken dat de naam Ramla wel vaker voorkomt in landen met een grote Arabische bevolking, zoals Marokko en Egypte. Het kan dus worden gezien als een cultureel gebonden naam die in Nederland voornamelijk wordt gedragen door mensen met een Arabische achtergrond.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Camla, Damla, Jamla, Kamla, Namla, Raela, Raila, Ramaa, Ramda, Ramha, Ramia, Ramja, Ramka, Ramli, Ramlo, Ramma, Ramna, Ramoa, Ramsa, Ramta, Ramya, Ramza, Ranla, Raula, Rayla, Rimla, Rumla, Samla

Zie ook