De voornaam Safa

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Safa" is een relatief zeldzame naam die zowel gebruikt wordt voor jongens als meisjes. Het kan worden beschouwd als een uniseksnaam, wat betekent dat het genderneutraal is en geen duidelijke associatie heeft met een specifiek geslacht. "Safa" is van oorsprong een Arabische naam en heeft verschillende betekenissen, zoals "zuiverheid", "onberispelijkheid" en "veiligheid". Een interessant feit is dat "Safa" ook een geografische betekenis heeft: het is de naam van een heuvel in Mekka, die een belangrijke rol speelt in de islamitische pelgrimstocht (hadj).

Het gebruik van de naam "Safa" is niet erg wijdverspreid in Nederland. Dit blijkt uit de populariteitsstatistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die elk jaar de meest gegeven namen in Nederland publiceert. Hoewel de naam in de afgelopen decennia enige aanwezigheid heeft laten zien, behoort hij niet tot de meest populaire voornamen in Nederland. Dit maakt "Safa" een unieke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een minder voorkomende naam voor hun kind. Het is ook interessant om op te merken dat er regionale verschillen kunnen zijn in het gebruik van naam "Safa". Het is mogelijk dat de naam vaker voorkomt in bepaalde gemeenschappen met een Arabische of islamitische achtergrond.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Safâ, Safá, Sâfâ, Sâfa

Met een lettertje anders heb je: Aafa, Dafa, Fafa, Gafa, Hafa, Jafa, Kafa, Lafa, Nafa, Oafa, Rafa, Saba, Saca, Sada, Saea, Safe, Safi, Safo, Saga, Saha, Saia, Saja, Saka, Sala, Sama, Sana, Sapa, Sara, Sasa, Sata, Sava, Sawa, Saxa, Saya, Saza, Sefa, Sifa, Sofa, Tafa, Uafa, Vafa, Wafa, Yafa

Zie ook