De voornaam Samantha

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Samantha is een veelvoorkomende voornaam in Nederland. Deze naam heeft een oorsprong in Amerika, waar het een verkorte versie is van het Hebreeuwse woord "Samuël", wat "God heeft gehoord" betekent. Samantha heeft in de afgelopen decennia aan populariteit gewonnen in Nederland en behoort tot de top 100 populairste meisjesnamen.

In de jaren '70 en '80 begon Samantha aan populariteit te winnen in Nederland, mede door de invloed van televisieseries en films waarin personages met deze naam voorkwamen. Ondanks dat deze naam het meest voorkomt bij vrouwen, wordt hij ook wel eens aan jongens gegeven, zij het in mindere mate.

Het is interessant om op te merken dat de populariteit van de naam Samantha in Nederland in de afgelopen jaren is afgenomen. Waar de naam in de jaren '90 nog in de top 10 stond, is deze inmiddels buiten de top 50 gezakt. Dit kan te maken hebben met veranderende trends en voorkeuren op het gebied van namen. Niettemin blijft Samantha een bekende naam die door veel ouders gekozen wordt voor hun kinderen.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Samántha, Sâmântha

Met een lettertje anders heb je: Damantha, Jamantha, Salantha, Samaitha, Samanthe, Samanthi, Samantho, Samanthy, Samantra, Samartha, Samentha, Sanantha, Sasantha, Savantha, Semantha, Simantha, Somantha, Sumantha, Xamantha

Zie ook