De voornaam Samed

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Samed" is van oorsprong een jongensnaam van Turkse oorsprong. Het is afgeleid van het Arabische woord "سامد", wat staat voor "vastbesloten" of "standvastig". In Nederland komt de naam Samed niet bijzonder vaak voor, waardoor het als een relatief unieke naam kan worden beschouwd. Volgens gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 slechts zo'n 150 jongens en mannen die de voornaam Samed droegen.

Hoewel de naam Samed niet wijdverspreid is in Nederland, lijkt hij recentelijk wel aan populariteit te winnen. Het aantal geboorteregistraties met de naam Samed is gestaag toegenomen in de afgelopen jaren. Dit kan mogelijk worden toegeschreven aan de groeiende diversiteit in de Nederlandse samenleving en de invloed van verschillende culturen. De naam Samed klinkt krachtig en heeft een positieve betekenis, wat wellicht aantrekkelijk is voor ouders die op zoek zijn naar een naam die symbool staat voor vastberadenheid.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Sâmed

Met een letter anders krijg je Damed, Hamed, Jamed, Mamed, Ramed, Sa'ed, Saced, Saded, Saeed, Sahed, Saied, Sajed, Saled, Samad, Samea, Samee, Sameh, Samei, Samel, Samen, Sameo, Samer, Samet, Samey, Samid, Saned, Saoed, Sared, Sayed, Semed, Smmed, Wamed, hamed

Zie ook