De voornaam Sarie

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

"Sarie" is een Nederlandse voornaam die vooral voorkomt als verkorte vorm van de naam Sara of Sarah. De naam Sarie heeft in de loop der jaren aan populariteit ingeboet en behoort momenteel niet tot de meest voorkomende voornamen in Nederland. Het is een relatief traditionele naam die vooral in oudere generaties voorkwam, maar tegenwoordig minder vaak wordt gebruikt. De betekenis van de naam Sarie is afgeleid van het Hebreeuwse woord voor "vorstin" of "prinses".

Vanwege het feit dat de naam Sarie vooral als verkorting gebruikt wordt, is het minder gebruikelijk als op zichzelf staande voornaam. In sommige gevallen kan het ook gezien worden als een informele, aangepaste vorm van de naam Sara. Ondanks de afname in populariteit blijft de naam Sarie toch een zekere charme en nostalgie behouden, vooral vanwege de associatie met vroegere generaties en klassieke namen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aarie, Barie, Carie, Darie, Farie, Harie, Jarie, Karie, Larie, Marie, Narie, Parie, Sabie, Sadie, Safie, Sagie, Sajie, Salie, Samie, Sanie, Sarae, Sarce, Saree, Sarge, Saria, Sarib, Sarid, Sarif, Sarig, Sarik, Sarim, Sarin, Sario, Sarip, Sariq, Sarir, Saris, Sarit, Sariu, Sarme, Sarne, Saroe, Sarre, Sarve, Sarye, Sasie, Satie, Savie, Sawie, Sazie, Serie, Shrie, Sirie, Sorie, Surie, Syrie, Warie, Xarie, Yarie, marie

Zie ook