De voornaam Selma

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Selma is een veelvoorkomende voornaam in Nederland, hoewel het niet tot de meest populaire namen behoort. Het is een naam van Germaanse oorsprong en komt ook voor in andere Europese landen. De betekenis van de naam Selma is "goddelijke helm" of "heldin van de goden", wat een krachtige en betekenisvolle betekenis geeft aan deze naam.

Wat interessant is, is dat de naam Selma in de loop der jaren een gestage maar stabiele populariteit heeft behouden. Hoewel het geen uitgesproken trendnaam is, is het ook nooit helemaal uit de gratie geraakt. Dit kan te maken hebben met het feit dat Selma een tijdloze en elegante klank heeft, die zowel traditioneel als modern kan klinken. Selma lijkt vooral populair te zijn geweest in de jaren 70 en 80, maar ook vandaag de dag wordt de naam nog steeds gegeven aan pasgeboren baby's. Het is interessant om te zien hoe namen door de tijd heen kunnen fluctueren in populariteit, maar sommige namen zoals Selma weten toch een constante aanwezigheid te behouden in de keuze van ouders.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Selmâ

Met een letter anders krijg je Belma, Celma, Delma, Felma, Gelma, Helma, Ielma, Jelma, Kelma, Melma, Nelma, Relma, Salma, Seama, Seema, Sehma, Seima, Selba, Selca, Selda, Selfa, Selga, Selia, Selja, Selka, Sella, Selme, Selmi, Selmo, Seloa, Selpa, Selsa, Selua, Selva, Selwa, Selza, Semma, Serma, Seyma, Silma, Sulma, Sylma, Telma, Velma, Welma, Yelma, Zelma

Zie ook