De voornaam Shana

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Shana" is oorspronkelijk een Ierse naam en wordt ook wel geschreven als "Séana". Het is een naam die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden, maar in Nederland wordt "Shana" voornamelijk als meisjesnaam gebruikt. De betekenis van de naam is onzeker en er zijn verschillende interpretaties. Een mogelijke betekenis is "oud, antiek" in het Gaelic, maar er zijn ook bronnen die suggereren dat het afgeleid kan zijn van "Sean" wat "oud, wijs" betekent.

In Nederland komt de naam "Shana" niet heel vaak voor. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank stond de naam in 2020 op de 3819e plaats in de lijst van meest populaire meisjesnamen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, neemt de populariteit van "Shana" de laatste jaren wel toe. In de jaren 90 kwam de naam bijvoorbeeld bijna niet voor, maar sindsdien is er sprake van een gestage stijging. Het is interessant om te zien hoe namen trends kunnen volgen en dat relatief zeldzame namen ook aan populariteit kunnen winnen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Shána

Met een letter anders krijg je Ahana, Chana, Dhana, Ehana, Fhana, Ghana, Jhana, Khana, Lhana, Ohana, Phana, Rhana, Saana, Sbana, Seana, Shaba, Shaca, Shada, Shafa, Shaga, Shaha, Shaia, Shaja, Shaka, Shala, Shama, Shand, Shane, Shang, Shani, Shank, Shann, Shano, Shant, Shanu, Shany, Shara, Shasa, Shava, Shawa, Shaya, Shaza, Shena, Shina, Shnna, Shona, Shuna, Shyna, Siana, Sjana, Soana, Stana, Suana, Svana, Swana, Syana, Thana, Yhana, Zhana

Zie ook