De voornaam Shanna

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Shanna" is een meisjesnaam die in Nederland de laatste jaren redelijk populair is geworden. Hoewel de oorsprong van de naam niet volledig duidelijk is, wordt vermoed dat het een variant is van de Hebreeuwse naam "Sjanna", wat "gracieuze" betekent. De populariteit van de naam kan deels worden toegeschreven aan de trend van het kiezen van namen die exotisch klinken of een internationale flair hebben.

Hoewel "Shanna" tegenwoordig meer in gebruik is gekomen, was het geen veelvoorkomende naam in Nederland in voorgaande decennia. Het is interessant om te zien hoe namen trends volgen en veranderen over de tijd. In de jaren 80 en 90 was de populariteit van "Shanna" vrij laag, maar in de afgelopen jaren lijkt het een comeback te maken. Deze fluctuaties in populariteit kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren zoals invloeden uit de media of persoonlijke voorkeuren van ouders. Het is fascinerend om te zien hoe namen trends volgen en hoe ze reflecteren op de tijdsgeest.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Shánna, Shanná, Shänna

Met een lettertje anders heb je: Ahanna, Channa, Dhanna, Ghanna, Jhanna, Khanna, Ohanna, Phanna, Rhanna, Saanna, Seanna, Shaana, Shabna, Shadna, Shaena, Shaina, Shamna, Shanda, Shanea, Shanga, Shania, Shanja, Shanka, Shanne, Shanni, Shanno, Shannu, Shanny, Shanoa, Shanta, Shanua, Shanwa, Shanya, Shanza, Shaona, Sharna, Shauna, Shawna, Shayna, Shazna, Shenna, Shonna, Shynna, Sianna, Sjanna, Soanna, Suanna, Swanna, Syanna, Thanna, Zhanna, ohanna

Zie ook