De voornaam Shari

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Shari" is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Sarah", wat "vorstin" of "prinses" betekent. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, wordt het toch regelmatig aan meisjes gegeven. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 zo'n 91 meisjes met de naam "Shari". De populariteit van de naam is de afgelopen jaren licht gedaald.

"Shari" is een naam die vooral in Nederland wordt gebruikt, maar heeft ook internationale varianten zoals "Sherry" en "Shariyah". Er zijn geen bekende bekende Nederlandse personen met de naam "Shari". De naam had in 1990 zijn hoogtepunt en is daarna geleidelijk afgenomen in populariteit. Het is interessant om op te merken dat de naam "Shari" voornamelijk gebruikt wordt in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. De betekenis en de klank van de naam maken het een keuze die ouders aantrekkelijk vinden voor hun dochters.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Sharí

Met een letter anders krijg je Bhari, Chari, Dhari, Ghari, Jhari, Khari, Phari, Qhari, Saari, Shaai, Shabi, Shadi, Shaei, Shafi, Shagi, Shahi, Shaji, Shaki, Shali, Shami, Shani, Shaqi, Shara, Share, Sharf, Shark, Sharl, Sharm, Sharn, Sharo, Sharp, Sharu, Shary, Shasi, Shavi, Shawi, Shazi, Sheri, Shiri, Shuri, Siari, Sjari, Smari, Thari, Vhari

Zie ook