De voornaam Silvy

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Silvy" is een vrij zeldzame naam in Nederland. Volgens de laatste beschikbare gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 433 personen in Nederland met deze naam. Het is een naam die zowel aan meisjes als aan jongens gegeven kan worden, maar over het algemeen wordt de naam vaker aan meisjes gegeven. Er is geen specifieke betekenis of afkomst bekend voor de naam "Silvy". Het zou mogelijk een variant kunnen zijn van de naam "Silvia" of een andere variant van een andere naam met een vergelijkbaar klankpatroon.

Hoewel de naam "Silvy" niet erg gebruikelijk is, zijn er wel een paar bekende Nederlanders met deze voornaam. Eén daarvan is de Nederlandse zangeres Silvy Melody, bekend van de popgroep "Sylver" uit de jaren 2000. Een andere bekende persoon met de naam "Silvy" is Silvy De Bie, een Belgische zangeres en voormalig lid van de popgroep "Sylver". Het feit dat deze twee bekende personen met dezelfde voornaam actief waren in de muziekindustrie, zou kunnen suggereren dat de naam "Silvy" enige associatie heeft met muzikaliteit.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Cilvy, Gilvy, Jilvy, Selvy, Silay, Siley, Silky, Silly, Siloy, Silva, Silve, Silvi, Silvo, Solvy, Sylvy

Zie ook