De voornaam Simeon

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Simeon is een voornaam die zijn oorsprong vindt in het Hebreeuws. Het is afgeleid van de naam Shimon, wat "hij die hoort" betekent. In de Bijbel is Simeon een bekende naam, aangezien Simeon een van de twaalf zonen van Jakob en de stamvader van de Israëlitische stam Simeon was. Deze naam heeft dan ook een sterke religieuze connotatie.

Hoewel de naam Simeon niet bijzonder populair is in Nederland, wordt hij nog steeds regelmatig gebruikt. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 134 jongens met de naam Simeon geboren. De populariteit van de naam fluctueert echter over de jaren, met periodes waarin de naam vaker voorkomt en periodes waarin hij minder populair is.

Het interessante aan de voornaam Simeon is dat hij relatief ongewoon is in vergelijking met veel andere populaire namen in Nederland. Dit kan voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam aantrekkelijk zijn. Ondanks zijn minder frequente gebruik heeft de naam Simeon een rijke historische achtergrond en een betekenis die teruggaat tot bijbelse tijden. Dit kan ouders inspireren om voor deze naam te kiezen, vanwege de culturele en religieuze betekenis die het met zich meebrengt.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Siméon, Simeón, Simëon, Simeõn, Sïmeon, Simeòn, Simeőn, Simeön

Met een lettertje anders heb je: Cimeon, Gimeon, Rimeon, Semeon, Simean, Simeen, Simegn, Simeun, Simion, Simmon, Simoon, Simron, Simson, Simyon, Symeon, Timeon, Ximeon, Zimeon

Zie ook