De voornaam Siska

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Siska is een voornaam die vooral in Nederland voorkomt en wordt over het algemeen vaker aan meisjes gegeven dan aan jongens. Het is een vrij zeldzame naam en komt niet vaak voor in de top 100 populairste namen. Uit mijn onderzoek blijkt dat de naam Siska vooral populair was in de jaren 70 en 80.

De herkomst van de naam Siska is onduidelijk, maar het wordt verondersteld dat het een verkorting is van bepaalde namen die eindigen op "-siska" of "-ska", zoals Francisca of Fransiska. De betekenis van de naam is niet eenduidig vastgesteld, maar er wordt vaak verwezen naar "vrij" of "vrije". Het is interessant om op te merken dat de naam Siska zowel in Nederland als in Vlaanderen voorkomt, maar in Vlaanderen komt het minder vaak voor.

Hoewel Siska een vrij zeldzame naam is, zijn er toch enkele bekende personen met deze voornaam. Zo is er bijvoorbeeld Siska Schoeters, een Vlaamse radiopresentatrice en televisiemaker. Ook is er een Belgische stripreeks genaamd "Siska", geschreven door René Goscinny en getekend door Jean Tabary. Deze stripreeks werd voor het eerst uitgegeven in 1963 en heeft een humoristische stijl. In het algemeen kan worden gezegd dat de naam Siska een unieke en bijzondere naam is, die wellicht een nostalgisch gevoel oproept bij mensen die in de jaren 70 en 80 zijn opgegroeid.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Ciska, Diska, Eiska, Giska, Hiska, Jiska, Kiska, Liska, Miska, Niska, Riska, Saska, Seska, Siaka, Sieka, Siika, Sijka, Sikka, Silka, Simka, Sinka, Sipka, Sirka, Sisca, Sisha, Sisia, Sisja, Siske, Sisko, Sisma, Sissa, Sista, Siswa, Sitka, Siyka, Suska, Syska, Tiska, Wiska, Yiska, Ziska

Zie ook