De voornaam Sissy

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Sissy" is in Nederland niet erg gebruikelijk. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 44 mensen met deze voornaam geregistreerd. Het is dus een vrij zeldzame naam in ons land. De naam "Sissy" heeft zijn oorsprong in het Grieks, waar het wordt afgeleid van de naam "Elizabeth". In Nederland wordt de naam vaak geassocieerd met de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, bijgenaamd "Sisi".

Het gebruik van de naam "Sissy" is vooral populair geweest in de jaren 60 en 70, waarna het geleidelijk aan minder vaak wordt gekozen als voornaam. Het is mogelijk dat de populariteit van de voornaam is afgenomen vanwege de associatie met het stereotype van een dametje of een verwend meisje. Hierdoor kan het zijn dat ouders de voorkeur geven aan andere namen met een meer neutrale of moderne klank. Men kan stellen dat de voornaam "Sissy" voornamelijk bekendheid geniet vanwege de historische figuur "Sisi" en dat het gebruik van de naam in Nederland vrij beperkt is.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aissy, Cissy, Jissy, Kissy, Lissy, Missy, Nissy, Sassy, Sinsy, Sisay, Sisey, Sisly, Sisny, Sissa, Sisse, Sissi, Sisty, Siszy, Sossy, Sussy, Tissy, Wissy, Zissy

Zie ook