De voornaam Sonja

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Sonja is een vrouwelijke voornaam die voornamelijk voorkomt in Nederland, Scandinavië en enkele andere Europese landen. De oorsprong van de naam is niet geheel duidelijk, maar het wordt verondersteld dat het afkomstig is van het Russische woord "son", dat "droom" betekent. In Nederland behoort Sonja tot de minder populaire voornamen, maar het blijft nog steeds in gebruik. Het gebruik van de naam bereikte zijn hoogtepunt in de jaren 1960 en 1970, waarschijnlijk beïnvloed door de populariteit van de Zweedse actrice en zangeres Sonja Kristina.

De naam Sonja wordt vaak geassocieerd met warmte en vriendelijkheid. Het heeft een eenvoudige en klassieke uitstraling, zonder al te veel franje. Hoewel het geen veelvoorkomende naam meer is, heeft Sonja nog steeds een plekje in het hart van veel mensen. Het is interessant om op te merken dat varianten van de naam, zoals Sonia en Sonya, ook voorkomen in verschillende culturen over de hele wereld, zij het met enige fonetische variaties. Over het algemeen kan worden gezegd dat de naam Sonja een tijdloze charme heeft en een gevoel van vertrouwdheid oproept.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Sönja, Sønja

Met een lettertje anders heb je: Bonja, Conja, Donja, Fonja, Gonja, Honja, Jonja, Konja, Lonja, Monja, Nonja, Ronja, Sanja, Senja, Sinja, Soeja, Sofja, Soija, Solja, Sonca, Sonda, Sonea, Songa, Sonha, Sonia, Sonje, Sonjo, Sonka, Sonna, Sonsa, Sonwa, Sonya, Sonza, Sosja, Sozja, Sunja, Synja, Tonja, Vonja, Yonja, Zonja

Zie ook