De voornaam Terry

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Terry" is een uniseksnaam, wat betekent dat het zowel aan jongens als aan meisjes kan worden gegeven. Het is afgeleid van de naam "Terence", die zijn oorsprong vindt in het Latijn. In Nederland komt de naam "Terry" niet bijzonder vaak voor. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank stonden er in 2020 slechts 647 mensen geregistreerd met deze naam. Dit maakt "Terry" een vrij zeldzame voornaam in vergelijking met andere populaire namen.

Hoewel de naam "Terry" niet zo populair is in Nederland, is het wel een internationale naam die ook in andere landen wordt gebruikt. Het kan dus ook voorkomen dat mensen met deze naam een andere culturele achtergrond hebben. Het internationale karakter van de naam kan een interessant aspect zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in etymologie en namenkunde. Het kan namelijk een aanleiding zijn om de oorsprong en betekenis van de naam in verschillende culturen te onderzoeken.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Berry, Cerry, Derry, Eerry, Ferry, Gerry, Herry, Jerry, Kerry, Lerry, Merry, Nerry, Perry, Serry, Teiry, Teray, Tercy, Terdy, Terly, Teroy, Terra, Terre, Terri, Terro, Teury, Torry, Verry, Werry, Yerry

Zie ook