De voornaam Thera

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Thera" is een vrouwelijke voornaam van Nederlandse oorsprong. Het wordt niet bijzonder vaak gebruikt in Nederland, maar heeft wel een geschiedenis die teruggaat tot enkele eeuwen geleden. De naam is afgeleid van het Griekse woord "therapōn", wat "dienend, bedienend" betekent. In het oude Griekenland werd deze term gebruikt om een bediende of dienaar aan te duiden. De naam "Thera" kreeg bekendheid in Nederland door het prominente gebruik ervan binnen de gereformeerde gemeenschap in de late 19e eeuw. Het is ook een populaire naam binnen de Friese gemeenschap, waar het vaak voorkomt als verkorting van de naam "Theresia".

Hoewel de naam "Thera" niet tot de meest populaire namen behoort, heeft het wel een betekenisvolle achtergrond. Het is een naam die staat voor dienstbaarheid en kan worden gezien als een eerbetoon aan de Griekse cultuur en geschiedenis. Het feit dat de naam vooral voorkomt binnen specifieke religieuze en regionale gemeenschappen, geeft aan dat het mogelijk een sterke verbondenheid en traditie met zich meebrengt. Het beperkte gebruik van de naam "Thera" in Nederland kan ook bijdragen aan een gevoel van originaliteit en uniciteit voor degenen die deze naam dragen.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Théra, Thèra

Met een lettertje anders heb je: Chera, Ghera, Khera, Phera, Shera, Teera, Thara, Theba, Theda, Theha, Theia, Theja, Thela, Thema, Thepa, There, Theri, Therk, Thern, Thero, Thery, Thesa, Theta, Thewa, Theya, Thira, Thora, Thura, Thyra, Tjera, Toera, Zhera

Zie ook