De voornaam Uwe

De voornaam "Uwe" is een jongensnaam van Duitse oorsprong. Het wordt voornamelijk gebruikt in Duitsland en Nederland, maar komt ook voor in andere Europese landen zoals Zweden en Oostenrijk. De naam is afgeleid van de Germaanse naam "Odewald", wat "erfheerser" betekent. In Nederland is de naam Uwe redelijk zeldzaam en staat het niet hoog in de populariteitslijsten.

Hoewel de naam niet erg vaak voorkomt in Nederland, is er een duidelijke piek te zien in het gebruik ervan in de jaren 70 en 80. Dit komt wellicht door de toenemende populariteit van Duitse namen in die periode. Een interessant feit is dat de naam "Uwe" vooral voorkomt in de noordelijke provincies van Nederland, zoals Groningen en Friesland. Dit kan te maken hebben met de geografische nabijheid van deze regio's tot Duitsland en de invloed van de Duitse cultuur aldaar. Het blijft echter een relatief zeldzame naam in vergelijking met andere populaire jongensnamen in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Awe, Bwe, Cwe, Dwe, Ewe, Hwe, Iwe, Kwe, Mwe, Nwe, Owe, Pwe, Swe, Twe, Ube, Ude, Uge, Uie, Uke, Ule, Ume, Une, Ure, Use, Ute, Uwa, Uwo, Ywe

Zie ook