De voornaam Xiao

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Xiao" is van oorsprong een Chinese naam. In de Chinese cultuur wordt veel belang gehecht aan de betekenis van namen en "Xiao" heeft een interessante betekenis. Het betekent namelijk "klein" of "jong" in het Chinees. Deze voornaam wordt voornamelijk gegeven aan jongens, hoewel het ook als meisjesnaam voorkomt. Het heeft een mooie klank en is daardoor ook populair geworden buiten China. In Nederland komt de naam "Xiao" niet vaak voor, maar er zijn wel enkele mensen die deze naam dragen. Het geeft een exotisch tintje aan de naamgeving in ons land en kan ouders aantrekken die op zoek zijn naar een unieke, internationale voornaam voor hun kind.

Hoewel de naam "Xiao" niet heel bekend is in Nederland, kan het toch interessant zijn om te weten dat het verschillende schrijfwijzen kan hebben in het Chinees. Dit hangt af van het karakter dat wordt gebruikt om de naam uit te drukken. Hierdoor kan de betekenis en uitspraak van de naam ook enigszins variëren. Het toevoegen van een bepaald karakter kan de naam bijvoorbeeld de betekenis geven van "dageraad" of "ochtendgloren". Dit geeft ouders de mogelijkheid om de naam op een persoonlijke manier aan te passen aan hun voorkeur. Het is ook interessant om op te merken dat de naam "Xiao" niet alleen in China, maar ook in andere Aziatische landen zoals Thailand, Vietnam en Korea voorkomt, zij het misschien met andere betekenissen. Dit laat zien dat namen vaak grenzen overschrijden en culturele invloeden met zich meebrengen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Xiăo

Met een letter anders krijg je Biao, Ciao, Diao, Giao, Jiao, Kiao, Liao, Miao, Niao, Piao, Qiao, Siao, Tiao, Xiam, Xian, Xias, Xiau, Xibo, Xiho, Ximo, Xino, Xiro, Xivo, Yiao, Ziao

Zie ook