De voornaam Youri

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Youri" komt oorspronkelijk uit Rusland en is afgeleid van de naam "Yuri" of "Yuriy". In het Russisch betekent de naam "boer" of "werken op het land". Youri is een unisex naam, wat betekent dat hij zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. In Nederland wordt Youri over het algemeen vaker aan jongens gegeven. Hoewel de naam niet erg populair is, heeft hij wel enige bekendheid gekregen door verschillende sporters, acteurs en andere publieke figuren met deze naam. Het is interessant om op te merken dat Youri in de afgelopen decennia een lichte toename in populariteit heeft gehad, maar nog steeds relatief zeldzaam is.

Wat betreft de etymologie van de naam "Youri" is er geen direct verband met Nederlandse namen of tradities. Het gebruik van Youri als voornaam in Nederland kan dus worden beschouwd als een vorm van internationale naamoverdracht. Het geeft ouders de mogelijkheid om een exotisch klinkende naam te kiezen die niet veel voorkomt in Nederland, maar toch bekendheid geniet in andere delen van de wereld.

Hoewel Youri geen specifieke betekenis heeft in het Nederlands, kan het voor ouders aantrekkelijk zijn om deze naam te kiezen vanwege zijn internationale klank en de mogelijkheid om een unisex naam te gebruiken. Het is een interessante naam die, hoewel niet erg algemeen, nog steeds verschillende associaties kan oproepen door zijn gebruik bij bekende personen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Yöuri

Met een letter anders krijg je Douri, Gouri, Houri, Iouri, Jouri, Kouri, Louri, Mouri, Nouri, Souri, Wouri, Y'uri, Yauri, Yeuri, Yoari, Yocri, Yoeri, Yofri, Yohri, Yosri, Youdi, Youji, Youki, Youli, Youmi, Youni, Youqi, Youra, Youre, Yourg, Youro, Youru, Youry, Youxi, Youyi

Zie ook