De voornaam Yusra

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Yusra is een vrouwelijke voornaam die zijn oorsprong vindt in het Arabisch. Het is een naam die voornamelijk voorkomt onder moslims. De betekenis van de naam Yusra is "voorspoed" of "gemak". Het is een naam die vaak gekozen wordt vanwege de mooie klank en de positieve betekenis. Hoewel de naam Yusra niet erg veel voorkomt in Nederland, wordt hij wel steeds vaker gebruikt. In de afgelopen jaren is er een lichte stijging te zien in het aantal meisjes dat deze naam krijgt.

Het gebruik van de naam Yusra is niet beperkt tot één bepaalde culturele of etnische groep. Hoewel de naam van oorsprong Arabisch is, wordt hij ook door niet-Arabische gemeenschappen gebruikt. Dit komt doordat de naam Yusra zich goed aanpast aan verschillende talen en culturen. Het gebruik van deze naam is dus niet exclusief voorbehouden aan mensen met een Arabische achtergrond. Het kan gezien worden als een mooie manier om verschillende culturen met elkaar te verbinden.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Yüsra, Yūsra, Yűsra, Yüsrâ

Met een lettertje anders heb je: Ausra, Busra, Dusra, Husra, Jusra, Musra, Nusra, Yasra, Yesra, Yisra, Yosra, Yuara, Yusca, Yusda, Yusha, Yuska, Yusre, Yusri, Yusro, Yusta, Yusza

Zie ook