De voornaam Zehra

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Zehra" is van oorsprong een Turkse naam en wordt ook gebruikt in andere Turkse en Arabische landen. Het is afgeleid van het Arabische woord "zahra", wat "bloem" of "stralend" betekent. In Nederland komt de naam Zehra vooral voor bij mensen met een Turkse achtergrond. Het is een naam die voornamelijk aan meisjes wordt gegeven, maar er zijn ook enkele jongens met deze naam.

Hoewel de naam Zehra niet tot de meest voorkomende namen in Nederland behoort, neemt de populariteit ervan geleidelijk toe. In de afgelopen decennia is de diversiteit van namen in Nederland toegenomen, wat heeft geleid tot een grotere acceptatie en bekendheid van namen met een niet-Nederlandse oorsprong. Dit heeft ook bijgedragen aan de bekendheid van de naam Zehra onder Nederlanders. Het heeft een exotisch klinkende klank en kan daardoor aantrekkelijk zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Zehrâ

Met een letter anders krijg je Behra, Dehra, Gehra, Jehra, Mehra, Sehra, Tehra, Zahra, Zedra, Zegra, Zehma, Zehna, Zehre, Zehri, Zehta, Zeira, Zekra, Zerra, Zetra, Zeyra, Zihra, Zohra, Zrhra, Zuhra, Zyhra

Zie ook