De voornaam Age

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Age" is een traditionele Friese naam die voornamelijk in de noordelijke provincies van Nederland voorkomt. Het is een naam van Germaanse oorsprong en heeft een betekenis die verwijst naar "zwaard" of "strijd". Hoewel Age niet tot de meest populaire voornamen behoort, is het ook geen zeldzame naam in Nederland. Het komt regelmatig voor, maar wordt niet overmatig gebruikt. Het is interessant om op te merken dat de uitspraak van de naam kan variëren, met de "A" die soms als een korte klank wordt uitgesproken en soms als een langere "aa" klank.

Een bekend persoon met de voornaam Age is Ageeth Scherphuis, een Nederlandse televisiepresentatrice en journaliste. Zij was vooral actief in de jaren 60 en 70 en staat bekend om haar werk bij de Nederlandse Publieke Omroep. Naast deze bekende naamdrager zijn er ook verschillende personen met de voornaam Age die succesvol zijn in diverse beroepen en disciplines, zoals sport, wetenschap en kunst. Hoewel de naam zelf misschien niet zo opvallend is, kan Age zeker een betekenisvolle en unieke voornaam zijn voor mensen die affiniteit hebben met de Friese cultuur of simpelweg op zoek zijn naar een naam met historische wortels.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Agé

Met een letter anders krijg je Abe, Ace, Ade, Afe, Aga, Agi, Agj, Agm, Ago, Ags, Agu, Agw, Ahe, Aie, Aje, Ake, Ale, Ame, Ane, Are, Ase, Ate, Aue, Ave, Awe, Axe, Aye, Aze, Ege, Hge, Ige, Nge, Oge, Uge, Yge

Zie ook