De voornaam Ame

De voornaam "Ame" is een unisex naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. Het is afgeleid van het Fries en komt oorspronkelijk vooral voor in de noordelijke provincies van Nederland. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het wel een interessante etymologie. "Ame" stamt af van het Oudfriese woord "haima", wat "huis" betekent. Dit verwijst naar het idee van thuis, bescherming en geborgenheid.

Hoewel "Ame" een naam is met historische wortels, is het tegenwoordig niet erg populair. Dit blijkt uit statistieken waaruit blijkt dat de naam relatief weinig voorkomt in Nederland. Het is echter wel een naam met een aparte klank en een zekere uniciteit, wat het voor ouders aantrekkelijk kan maken. Verder zijn er geen opvallende tradities of betekenissen verbonden aan de naam "Ame".

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Amé, AME

Met een lettertje anders heb je: Abe, Ace, Ade, Afe, Age, Ahe, Aie, Aje, Ake, Ale, Ama, Amc, Amg, Amh, Ami, Amj, Aml, Amm, Amo, Amr, Ams, Amt, Amu, Amw, Amy, Ane, Are, Ase, Ate, Aue, Ave, Awe, Axe, Aye, Aze, Cme, Eme, Gme, Ime, Jme, Lme, Mme, Ome, Ume, Yme

Zie ook