De voornaam Allan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Allan" is van oorsprong een Engelse naam, die is afgeleid van het Keltische woord "alun", wat "aantrekkelijk" betekent. Het is een naam die voornamelijk door jongens wordt gedragen, maar ook wel eens als meisjesnaam wordt gebruikt. Hoewel de naam "Allan" niet heel veel voorkomt in Nederland, heeft hij wel een geschiedenis van gebruik in andere delen van de wereld. Zo werd deze naam met name in de jaren 60 en 70 populair in de Verenigde Staten, dankzij bekende personen zoals de Amerikaanse schrijver Allan Ginsberg en de Britse popzanger Allan Clarke.

In Nederland is de populariteit van de naam "Allan" relatief laag. Volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 slechts 12 jongens die deze naam kregen. Dit maakt de naam vrij zeldzaam en uniek in Nederland. Het is interessant om op te merken dat er geen specifieke regionale of culturele voorkeur lijkt te bestaan voor de naam "Allan". Het is dus geen naam die vaker voorkomt in bepaalde delen van het land of bij specifieke etnische groepen.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Allàn, Allán

Met een lettertje anders heb je: Aalan, Aclan, Adlan, Aelan, Aglan, Ahlan, Ailan, Ajlan, Alaan, Alban, Aldan, Alean, Alfan, Algan, Alhan, Alian, Aljan, Alkan, Allaa, Allae, Allah, Allal, Allam, Allar, Allaw, Allen, Allin, Allon, Allun, Allyn, Alman, Aloan, Alsan, Altan, Aluan, Alvan, Alwan, Alyan, Alzan, Amlan, Arlan, Aslan, Atlan, Aylan, Azlan, Ellan, Illan

Zie ook