De voornaam Aslan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Aslan" is van oorsprong afkomstig uit het Turks en is een veelvoorkomende naam in verschillende Turkse gemeenschappen. De naam heeft een betekenis die teruggaat naar het Perzische woord "arslan" dat "leeuw" betekent. Het gebruik van dierennamen als voornaam komt in meerdere culturen voor en wordt vaak geassocieerd met moed en kracht. In Nederland wordt de naam Aslan in vergelijking met andere voornamen relatief weinig gebruikt, maar er is een gestage toename in populariteit.

Interessant is dat de voornaam "Aslan" ook bekend is als de bijnaam van het personage Edmund Pevensie in de populaire boekenreeks "De Kronieken van Narnia" van C.S. Lewis. In deze boekenreeks staat Aslan symbool voor een machtige leeuw en wordt hij gezien als een wijze en rechtvaardige leider. Deze literaire referentie kan mogelijk bijdragen aan de aantrekkingskracht van de naam Aslan voor sommige ouders in Nederland. Het gebruik van namen uit boeken en andere media is een veelvoorkomend fenomeen bij het kiezen van voornamen en kan zorgen voor een persoonlijke betekenis en connectie.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Aslân

Met een letter anders krijg je Aalan, Aclan, Adlan, Aelan, Aglan, Ahlan, Ailan, Ajlan, Allan, Amlan, Arlan, Asaan, Asfan, Ashan, Asian, Asjan, Askan, Aslak, Aslam, Aslin, Asman, Asnan, Asran, Assan, Asvan, Aswan, Atlan, Aylan, Azlan

Zie ook