De voornaam Boy

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Boy" is een redelijk populaire jongensnaam in Nederland. Het is een Engelse naam die oorspronkelijk is afgeleid van het woord "jongen". Hoewel de naam al lange tijd gebruikt wordt, is het pas in de jaren 90 echt populair geworden in Nederland. In die periode waren korte, stoere namen erg in trek bij jonge ouders. Boy past in dat plaatje, aangezien het een korte en krachtige naam is.

Interessant is dat de naam Boy ook in andere landen voorkomt, zij het in verschillende varianten. Zo wordt de naam bijvoorbeeld ook gebruikt als achternaam in Engeland, waar het vaak verwijst naar een jong persoon of een dienaar. Daarnaast is het in sommige gevallen een verkorte vorm van de Latijnse voornaam "Boyanus" of de Slavische naam "Bogdan". Deze variatie in betekenissen en herkomst is illustratief voor de complexiteit van namen wereldwijd.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aoy, Bay, Bey, Biy, Boa, Bob, Boe, Boh, Boi, Boj, Bok, Bol, Bom, Bon, Boo, Bop, Bor, Bos, Bot, Bou, Bow, Box, Boz, Bry, Buy, Coy, Doy, Foy, Goy, Hoy, Joy, Koy, Loy, Moy, Noy, Ooy, Poy, Roy, Soy, Toy, Woy, Yoy, Zoy

Zie ook