De voornaam Roy

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Roy" is van oorsprong een Engelse naam die in Nederland ook veel voorkomt. Het is een unisex naam, wat betekent dat deze zowel voor jongens als voor meisjes gebruikt kan worden. De naam Roy komt voornamelijk voor in Nederland, maar is ook populair in andere Engelssprekende landen.

In Nederland werd de naam Roy vooral populair in de jaren 70 en 80. Dit kan mogelijk worden verklaard door de populariteit van Engelse namen in die periode. Het zou kunnen dat de naam Roy destijds als modieus werd gezien. Hoewel de populariteit van de naam in Nederland enigszins is afgenomen, wordt deze nog steeds regelmatig gebruikt.

Qua betekenis heeft de naam Roy geen specifieke betekenis. Het is een naam zonder diepere symboliek of historische achtergrond. Het kan zijn dat ouders de naam gewoon mooi vinden klinken of dat ze een persoonlijke voorkeur hebben voor Engelse namen. Elke naam heeft zijn eigen klank en associaties, zo ook de naam Roy.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Röy

Met een letter anders krijg je Aoy, Boy, Coy, Doy, Foy, Goy, Hoy, Joy, Koy, Loy, Moy, Noy, Ooy, Poy, Ray, Rey, Roa, Rob, Roc, Rod, Roe, Roh, Roi, Roj, Rok, Rol, Rom, Ron, Roo, Rop, Roq, Ros, Rot, Rou, Rov, Row, Rox, Roz, Ruy, Soy, Toy, Woy, Yoy, Zoy

Zie ook