De voornaam Rob

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Rob" is een Nederlandse jongensnaam die van oorsprong een verkorte vorm is van de naam "Robert". Het is een vrij populaire naam in Nederland, maar het gebruik ervan is door de jaren heen wel afgenomen. In de jaren 80 en 90 stond de naam hoog in de ranglijsten van populaire namen, maar tegenwoordig komt hij minder vaak voor.

Hoewel de naam "Rob" eenvoudig en kort is, heeft het toch een sterke en krachtige uitstraling. Het wordt vaak geassocieerd met betrouwbaarheid en degelijkheid. De naam heeft geen specifieke betekenis, maar wordt vaak gezien als een vriendelijke en toegankelijke naam. Het kan zowel als een roepnaam dienen als een officiële naam op identiteitsbewijzen. Hoewel "Rob" een overwegend mannennaam is, wordt het soms ook als meisjesnaam gebruikt, zij het in mindere mate. Al met al is "Rob" een tijdloze en herkenbare naam die nog steeds af en toe in Nederland voorkomt, zij het minder frequent dan in het verleden.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bob, Cob, Dob, Fob, Hob, Iob, Job, Kob, Lob, Nob, Rab, Reb, Rjb, Roa, Roc, Rod, Roe, Roh, Roi, Roj, Rok, Rol, Rom, Ron, Roo, Rop, Roq, Ros, Rot, Rou, Rov, Row, Rox, Roy, Roz, Tob, Wob, Yob

Zie ook