De voornaam Rox

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Rox is een voornaam die in Nederland vrij zeldzaam is. Het is afgeleid van de naam Roxanne, die oorspronkelijk uit de Griekse taal komt en "stralend" betekent. Rox is een verkorte en stoere versie van deze naam. Sinds de jaren 90 neemt de populariteit van de naam Rox langzaam toe, hoewel het nog steeds geen veelvoorkomende naam is.

Hoewel Rox niet vaak voorkomt als voornaam, zijn er enkele bekende personen met deze naam. Zo is er bijvoorbeeld Rox van Driel, een Nederlands model en realityster die bekend werd door haar deelname aan het televisieprogramma "Temptation Island". Daarnaast is er Roxeanne Hazes, een Nederlandse zangeres en dochter van de bekende volkszanger André Hazes.

Het is interessant om op te merken dat de naam Rox ook in andere landen voorkomt, zij het in verschillende spellingvarianten. Zo wordt de naam ook wel geschreven als Roxx, Rocs of Roxxie. Deze varianten kunnen voorkomen in landen zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Al met al is Rox een unieke voornaam die, ondanks zijn zeldzaamheid, toch een stoere en eigentijdse uitstraling heeft.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Box, Cox, Dox, Fox, Jox, Lox, Mox, Nox, Rex, Rix, Roa, Rob, Roc, Rod, Roe, Roh, Roi, Roj, Rok, Rol, Rom, Ron, Roo, Rop, Roq, Ros, Rot, Rou, Rov, Row, Roy, Roz, Tox, Vox

Zie ook