De voornaam Caren

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Caren" is van oorsprong een Engelse variant van de naam "Karen", die ook in Nederland wordt gebruikt. De naam "Caren" wordt voornamelijk aan meisjes gegeven en komt in Nederland niet heel vaak voor. In de afgelopen jaren is het gebruik van deze naam echter enigszins afgenomen. Hoewel het moeilijk is om exacte statistieken te vinden over het aantal mensen dat deze naam draagt, is het duidelijk dat "Caren" niet tot de meest populaire namen behoort.

De betekenis van de naam "Caren" is niet eenduidig te achterhalen. Het kan worden afgeleid van het Griekse woord "katharos", wat "puur" of "rein" betekent. Ook wordt er soms een verband gelegd met de Scandinavische naam "Karin", wat staat voor "lieflijk" of "schoon". Hoewel er geen opvallende historische figuren bekend zijn met de voornaam "Caren", zijn er wel enkele bekende personen met de naam "Karen" die bekendheid hebben verworven in de wereld van kunst en entertainment. Het is dus mogelijk dat deze associaties enigszins van toepassing zijn op de voornaam "Caren".

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Carèn

Met een letter anders krijg je Aaren, Baren, Caben, Caden, Calen, Camen, Canen, Caran, Carel, Carem, Cares, Carew, Carey, Carez, Carin, Caron, Caryn, Caven, Cawen, Cayen, Ceren, Coren, Daren, Faren, Garen, Jaren, Karen, Laren, Maren, Naren, Paren, Saren, Taren, Varen, Yaren, Zaren

Zie ook