De voornaam Maren

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

"Maren" is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Het is afgeleid van de Scandinavische naam "Marit", die weer een variant is van de naam "Maria". De naam "Maren" komt voornamelijk voor in de regio's Groningen, Friesland en Noord-Holland. Het is een naam die zowel aan jongens als aan meisjes gegeven kan worden, maar over het algemeen wordt hij vaker aan meisjes gegeven.

Wat betreft de betekenis van de naam zijn er verschillende interpretaties. In het Oud-Germaans betekent "Maren" zoiets als "sterk", "krachtig" of "moedig". Het kan ook afgeleid zijn van de Latijnse naam "Marinus", wat "van de zee" betekent. In dit geval zou de naam verwijzen naar iemand die verbonden is met de zee of maritieme activiteiten.

Hoewel de naam "Maren" niet erg populair is in Nederland, heeft hij wel enige internationale bekendheid. Zo komt de naam bijvoorbeeld voor in de Scandinavische landen, Duitsland en de Verenigde Staten. In Nederland komt de naam vooral voor bij vrouwen die geboren zijn in de jaren '80 en '90, maar er lijkt de laatste jaren een lichte stijging te zijn in het gebruik van de naam.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Marèn, Marén

Met een lettertje anders heb je: Aaren, Baren, Caren, Daren, Faren, Garen, Jaren, Karen, Laren, Maben, Macen, Maden, Maeen, Magen, Mahen, Maien, Majen, Malen, Mamen, Maran, Marea, Marec, Mared, Maree, Maref, Marei, Marek, Marel, Marem, Mareo, Mares, Maret, Marex, Marey, Marez, Marin, Maron, Maryn, Masen, Maten, Maven, Maxen, Mayen, Mazen, Meren, Miren, Moren, Myren, Naren, Paren, Saren, Taren, Varen, Yaren, Zaren

Zie ook