De voornaam Maryn

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Maryn" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Volgens de meest recente gegevens van het Nederlands Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in 2020 naar schatting minder dan 10 jongens en meisjes die deze voornaam kregen. Hieruit valt af te leiden dat Maryn geen populaire naam is onder Nederlandse ouders.

De oorsprong en betekenis van de naam "Maryn" zijn interessant. Het is afgeleid van de Engelse naam "Marin" of "Maren", die weer is afgeleid van het Latijnse woord "marinus", wat "van de zee" betekent. Het kan dus worden geassocieerd met de zee of de oceaan. Hoewel "Maryn" geen gangbare naam is in Nederland, komt het in andere landen zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland vaker voor. Het is opmerkelijk dat de naam zowel aan jongens als meisjes wordt gegeven, wat een genderneutrale keuze kan zijn voor ouders die voor deze naam kiezen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aaryn, Caryn, Daryn, Earyn, Jaryn, Karyn, Laryn, Macyn, Malyn, Maran, Maren, Marin, Maron, Marya, Marye, Maryf, Maryh, Maryi, Maryk, Maryl, Marym, Maryo, Marys, Maryt, Matyn, Meryn, Moryn, Naryn, Saryn, Taryn

Zie ook