De voornaam Maran

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Maran" is een uniseksnaam die in Nederland niet erg vaak voorkomt. Het is een moderne naam die pas in de afgelopen decennia populair begon te worden. Hoewel de oorsprong van de naam niet helemaal duidelijk is, wordt het vaak geassocieerd met verschillende culturen zoals het Hebreeuws, Sanskriet en Tamil.

Wat betreft de betekenis van de naam "Maran", is het interessant op te merken dat het in het Hebreeuws "heer" of "meester" kan betekenen, terwijl het in het Sanskriet "zand" betekent. Dit kan wijzen op een veelzijdige betekenis en verschillende interpretaties van de naam. Hoewel het geen wijdverspreide naam is in Nederland, kan het voor sommige ouders aantrekkelijk zijn vanwege de unieke klank en betekenis van de naam.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Maràn, Marán, Máran

Met een lettertje anders heb je: Aaran, Baran, Caran, Daran, Faran, Garan, Haran, Jaran, Karan, Laran, Ma'an, Macan, Madan, Magan, Mahan, Maian, Majan, Makan, Malan, Maman, Manan, Maraa, Marad, Marae, Marag, Marah, Marai, Maraj, Maral, Maram, Maras, Marat, Maray, Maraz, Maren, Marin, Maron, Maryn, Masan, Matan, Mayan, Meran, Miran, Moran, Muran, Myran, Naran, Paran, Qaran, Saran, Taran, Varan, Waran, Xaran, Yaran, Zaran

Zie ook