De voornaam Cem

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Cem is een voornaam die veel voorkomt in Nederland, vooral onder mensen met Turkse afkomst. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. De betekenis van de naam Cem is "bijeenkomst" in het Turks.

De naam Cem is afgeleid van het Turkse woord voor "samenkomen" en verwijst naar een bijeenkomst of samenzijn van mensen. Het is interessant om op te merken dat de naam Cem ook voorkomt in andere culturen, zoals de Arabische en Perzische taal, waar het ook verwijst naar een sociale bijeenkomst. Het feit dat de naam unisex is, maakt het een veelzijdige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale voornaam voor hun kind.

Hoewel de naam Cem populair is onder bepaalde etnische groepen in Nederland, is het niet zo algemeen bekend onder de Nederlandse bevolking als geheel. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat het een minder traditionele voornaam is in Nederland. Desalniettemin heeft Cem een eigen charme en unieke betekenis, die ouders kan aanspreken die op zoek zijn naar een naam met een culturele achtergrond.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: CEM, Cém

Met een lettertje anders heb je: Aem, Bem, Cam, Cbm, Ccm, Cdm, Cea, Ceb, Cee, Cef, Ceg, Cel, Cen, Ceo, Cep, Ces, Cet, Ceu, Cez, Cfm, Cgm, Chm, Cim, Cjm, Clm, Cmm, Cnm, Com, Cpm, Ctm, Cwm, Dem, Eem, Fem, Gem, Hem, Iem, Jem, Kem, Lem, Mem, Nem, Oem, Pem, Rem, Sem, Tem, Vem, Wem, Xem, Yem, Zem

Zie ook