De voornaam Cam

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Cam" is een unisexnaam die zowel voor jongens als voor meisjes wordt gebruikt. Het is afgeleid van de Engelse naam "Cameron", wat oorspronkelijk een Schotse achternaam is. De naam "Cam" is in Nederland niet heel erg populair. In de afgelopen jaren zijn er gemiddeld genomen minder dan 10 kinderen per jaar die deze naam krijgen.

Hoewel "Cam" niet veel voorkomt in Nederland, heeft het wel een stoere en moderne uitstraling. De naam is kort, krachtig en makkelijk uit te spreken. Het kan worden gezien als een alternatieve keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unisexnaam die genderneutraal is. Het interessante aan de naam "Cam" is dat het zowel in Nederland als internationaal wordt gebruikt. Het is dus een naam die in verschillende culturen en talen voorkomt, wat een zekere diversiteit met zich meebrengt.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Câm, CAM, cam

Met een lettertje anders heb je: Aam, Bam, Cab, Cac, Cae, Cag, Cah, Cai, Caj, Cak, Cal, Can, Cao, Cap, Car, Cas, Cat, Cau, Cay, Caz, Cbm, Ccm, Cdm, Cem, Cfm, Cgm, Chm, Cim, Cjm, Clm, Cmm, Cnm, Com, Cpm, Ctm, Cwm, Dam, Eam, Fam, Gam, Ham, Iam, Jam, Kam, Lam, Mam, Nam, Pam, Qam, Ram, Sam, Tam, Wam, Xam, Yam, Zam, cam

Zie ook