De voornaam Cas

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Cas" is een jongensnaam van Nederlandse oorsprong. Het is een verkorte vorm van de veel voorkomende voornaam "Caspar" of "Jasper". Het gebruik van de naam Cas is in Nederland de afgelopen decennia gestaag toegenomen. In 2019 stond de naam op de 32e plaats van populairste jongensnamen. Interessant is dat de naam vooral populair is in regio's zoals Noord-Brabant en Limburg, waar hij vaak voorkomt in combinatie met een tweede naam (bijvoorbeeld Cas Jeroen of Cas Pieter).

Wat betreft de betekenis van de naam Cas zijn er verschillende mogelijke verklaringen. Zo wordt de naam vaak geassocieerd met de betekenis "schatbewaarder" of "bemiddelaar". Daarnaast kan het ook afgeleid zijn van het Persische woord "kaschaf", wat "schatten onthullen" betekent. Deze verschillende betekenissen voegen een laag van mysterie toe aan de naam en maken hem mogelijk aantrekkelijk voor ouders die op zoek zijn naar een unieke voornaam voor hun zoon.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aas, Bas, Cab, Cac, Cae, Cag, Cah, Cai, Caj, Cak, Cal, Cam, Can, Cao, Cap, Car, Cat, Cau, Cay, Caz, Ces, Cis, Cos, Das, Eas, Fas, Has, Jas, Kas, Las, Mas, Nas, Oas, Pas, Qas, Ras, Sas, Tas, Vas, Was, Yas, das, las

Zie ook