De voornaam Cis

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Cis" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Het is een verkorte vorm van de naam "Franciscus" en wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Cis staat niet in de top 1000 van meest populaire namen in Nederland. Hoewel er niet veel bekende personen zijn die de naam Cis dragen, is er wel een historische figuur die ermee geassocieerd kan worden. Cis van der Linden was een bekend Nederlands cabaretier en tekstschrijver in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw.

De herkomst van de naam "Cis" is te herleiden naar het Latijnse woord "Franciscus", wat "Fransman" betekent. Hieruit volgt dat Cis oorspronkelijk een verkorting is van Franciscus. Het is interessant om op te merken dat de naam Cis in verschillende landen andere betekenissen kan hebben. Zo wordt het in het Engels bijvoorbeeld geassocieerd met meisjesnamen zoals "Cecilia" en "Cissy", terwijl het in Nederland voornamelijk als jongensnaam wordt gebruikt. Het gebruik van de naam Cis is de laatste decennia sterk afgenomen, wat het een unieke en minder gebruikelijke keuze maakt voor ouders die op zoek zijn naar een originele voornaam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Ais, Cas, Ces, Cia, Cid, Cie, Cil, Cim, Cin, Cio, Cip, Cir, Cit, Ciu, Civ, Ciz, Cos, Dis, Eis, Gis, His, Iis, Jis, Kis, Lis, Nis, Ois, Pis, Qis, Ris, Sis, Tis, Wis, Yis, Zis

Zie ook