De voornaam Cor

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Cor is een Nederlandse voornaam die zowel als jongens- als meisjesnaam wordt gebruikt, maar voornamelijk geassocieerd wordt met jongens. Het is een korte en krachtige naam met slechts drie letters, wat het gemakkelijk te spellen en uit te spreken maakt. De herkomst van de naam "Cor" is onduidelijk en er zijn geen specifieke historische of culturele betekenissen aan verbonden. Het is een relatief populaire voornaam in Nederland, maar heeft geen prominente positie in de Nederlandse naamgevingstraditie.

In de loop der jaren zijn er verschillende varianten van de naam "Cor" ontstaan, zoals Corneel, Cornelis, en Corine. Hoewel "Cor" op zichzelf niet veel betekenis of symboliek heeft, kunnen deze varianten wel specifieke historische, culturele of familiale verwijzingen hebben. De naam "Cor" komt voor in verschillende generaties en kan daardoor een bepaalde traditie of betekenis binnen een familie hebben. Het kan ook voorkomen als afkorting van andere namen, bijvoorbeeld als verkorte versie van Corneel of Cornelis. Al met al is de naam "Cor" een relatief eenvoudige voornaam zonder al te veel bijzondere kenmerken, maar kan het voor individuen of families toch een persoonlijke betekenis hebben.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aor, Bor, Car, Cir, Cob, Coi, Cok, Col, Com, Con, Coo, Cop, Cos, Cox, Coy, Cwr, Cyr, Dor, For, Gor, Hor, Jor, Kor, Lor, Mor, Nor, Por, Sor, Tor, Wor, Yor

Zie ook