De voornaam Damir

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Damir" is een Slavische naam met Bosnische en Kroatische achtergrond. Het is een jongensnaam die relatief weinig voorkomt in Nederland. De oorspronkelijke betekenis van de naam is "sterk en krachtig". Damir kan worden beschouwd als een moderne naam, die pas in de afgelopen decennia in Nederland is geïntroduceerd als gevolg van de toenemende internationale invloeden op de Nederlandse samenleving.

Hoewel Damir niet tot de meest populaire namen behoort, zien we wel een gestage stijging in het gebruik ervan in Nederland. In de afgelopen jaren is de naam Damir langzaam maar zeker bekender geworden en wordt hij vaker gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke en exotische naam voor hun zoon. Deze groeiende populariteit kan worden toegeschreven aan het feit dat veel mensen op zoek zijn naar namen die anders en minder gangbaar zijn, om zo hun kinderen een unieke identiteit te geven.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aamir, Camir, Dabir, Dadir, Dafir, Dahir, Dakir, Dalir, Damar, Damer, Damia, Damic, Damie, Damil, Damin, Damio, Damiq, Damis, Damyr, Danir, Demir, Dimir, Gamir, Hamir, Jamir, Kamir, Lamir, Namir, Pamir, Ramir, Samir, Tamir, Xamir, Yamir, Zamir

Zie ook