De voornaam Samir

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

"Samir" is een voornaam die in Nederland voornamelijk wordt gebruikt door mensen met een Arabische of Marokkaanse achtergrond. Het is een voornaam van Arabische oorsprong en heeft verschillende betekenissen in de Arabische taal. Een mogelijke betekenis van "Samir" is "gezelschap" of "vriend". Deze naam komt regelmatig voor bij jongens, maar wordt soms ook gegeven aan meisjes.

In het afgelopen decennium is de populariteit van de naam "Samir" in Nederland toegenomen. In 2019 stond de naam op de 102e plaats in de lijst van meest gegeven jongensnamen. Het gebruik van deze naam weerspiegelt de culturele diversiteit in Nederland, waarbij steeds meer ouders ervoor kiezen om hun kinderen een naam te geven die past bij hun culturele achtergrond. Het is interessant om te zien dat namen zoals "Samir" een belangrijk onderdeel kunnen zijn van de culturele identiteit van mensen in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Samír, Samır, Sámir

Met een lettertje anders heb je: Aamir, Camir, Damir, Gamir, Hamir, Jamir, Kamir, Lamir, Namir, Pamir, Ramir, Sabir, Sacir, Sadir, Saeir, Safir, Sagir, Sahir, Sakir, Samar, Samer, Samia, Samid, Samie, Samih, Samik, Samil, Samim, Samin, Samio, Samip, Samiq, Samit, Samiy, Samor, Samur, Samyr, Sanir, Sapir, Sarir, Satir, Savir, Sawir, Sayir, Semir, Somir, Sumir, Tamir, Xamir, Yamir, Zamir

Zie ook