De voornaam Samar

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Samar" is een unisex naam die zowel aan jongens als aan meisjes wordt gegeven. Het is van oorsprong een Arabische naam en heeft verschillende betekenissen. Een mogelijke betekenis is "volheid" of "overvloed", wat kan verwijzen naar een persoon met een rijke persoonlijkheid of een gulle natuur. Een andere mogelijke betekenis is "avondgesprek". Het is interessant om op te merken dat de naam "Samar" in verschillende culturen voorkomt, zoals in Arabische, Hebreeuwse, Indiase en Koerdische gemeenschappen.

In Nederland is de voornaam "Samar" niet bijzonder populair, maar komt wel voor. Vanaf het jaar 2000 is er een stijgende trend te zien in het aantal geboortes waarbij de naam "Samar" wordt gegeven. Het hoogtepunt werd bereikt in 2018, toen er 28 meisjes en 8 jongens met deze naam geboren werden. Hoewel het nog steeds een relatief zeldzame naam is, lijkt "Samar" aan populariteit te winnen in Nederland. Het is altijd interessant om de trends en verschuivingen in namengebruik in de gaten te houden en te zien hoe namen evolueren in verschillende culturen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aamar, Camar, Damar, Eamar, Gamar, Hamar, Jamar, Kamar, Lamar, Mamar, Namar, Qamar, Ramar, Sabar, Sadar, Safar, Sagar, Sahar, Sakar, Salar, Sama', Samaa, Samad, Samae, Samah, Samai, Samak, Samal, Samam, Saman, Samas, Samat, Samax, Samay, Samer, Samir, Samor, Samur, Samyr, Sanar, Sapar, Saqar, Sasar, Satar, Savar, Sawar, Sazar, Semar, Simar, Somar, Sumar, Symar, Tamar, Xamar, Yamar, Zamar

Zie ook