De voornaam Saman

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Saman" is een unisex naam die zowel door jongens als meisjes wordt gebruikt in Nederland. Het is afgeleid van de Perzische naam "Samantha", die "vol gezondheid" betekent. Hoewel "Saman" minder vaak voorkomt dan "Samantha", laat de populariteit ervan de afgelopen decennia een stijgende trend zien. In de afgelopen jaren is het aantal geboorteregistraties van de naam "Saman" gestaag toegenomen, wat wijst op een toenemende acceptatie en populariteit van deze naam in Nederland. Een mogelijke reden hiervoor kan zijn dat ouders op zoek zijn naar unieke namen voor hun kinderen.

Hoewel "Saman" voornamelijk voorkomt in Nederland, heeft het ook invloeden uit andere culturen. Zo wordt de naam ook in enkele andere landen zoals Iran en India gebruikt. Dit zou kunnen aangeven dat ouders inspiratie putten uit verschillende culturele bronnen bij het kiezen van namen voor hun kinderen. De naam "Saman" heeft geen specifieke Nederlandse betekenis of associatie, maar dit draagt bij aan de uniciteit en neutraliteit ervan. Het geeft ouders de mogelijkheid om een naam te kiezen die niet direct een bepaalde betekenis of stereotype met zich meebrengt, maar toch een eigenzinnige klank heeft.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Samàn

Met een letter anders krijg je Aaman, Caman, Daman, Eaman, Gaman, Haman, Jaman, Kaman, Laman, Maman, Naman, Oaman, Qaman, Raman, Saban, Sadan, Safan, Sagan, Sahan, Saian, Sajan, Sakan, Salan, Sama', Samaa, Samad, Samae, Samah, Samai, Samak, Samal, Samam, Samar, Samas, Samat, Samax, Samay, Samen, Samin, Samon, Samun, Sanan, Sapan, Saran, Sasan, Satan, Savan, Sawan, Sayan, Sazan, Seman, Siman, Soman, Suman, Syman, Taman, Vaman, Waman, Xaman, Yaman, Zaman

Zie ook