De voornaam Sagar

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Sagar" is een unisex naam die zowel door jongens als meisjes in Nederland wordt gebruikt. Hoewel de naam niet erg vaak voorkomt, heeft het wel een interessante herkomst. "Sagar" is een Sanskriet naam die "oceaan" betekent. Het is afgeleid van het woord "sāgara", wat letterlijk "zee" betekent. Deze betekenis verwijst naar de grootsheid en kracht van de oceaan. Hoewel de naam lang niet zo gebruikelijk is in Nederland als in landen in Zuid-Azië, heeft het een exotisch tintje en kan het aantrekkelijk zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een betekenisvolle achtergrond.

Hoewel "Sagar" niet tot de populairste voornamen in Nederland behoort, is het interessant om te zien dat het gebruik ervan over de jaren heen een gestage groei heeft doorgemaakt. In de jaren '80 en '90 was de naam nog vrij zeldzaam, maar sinds het begin van de 21e eeuw is er een toenemende trend waarneembaar. Dit zou kunnen wijzen op een grotere diversiteit en openheid in het kiezen van namen in Nederland. Het is ook interessant om op te merken dat de naam populairder is bij jongens dan bij meisjes, hoewel het nog steeds door beide geslachten wordt gebruikt.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bagar, Dagar, Hagar, Jagar, Nagar, Pagar, Ragar, Sabar, Sadar, Safar, Sagad, Sagah, Sagai, Sagal, Sagan, Sager, Sagir, Sagor, Sahar, Sakar, Salar, Samar, Sanar, Sapar, Saqar, Sasar, Satar, Savar, Sawar, Sazar, Segar, Sigar, Sugar, Wagar, Yagar

Zie ook