De voornaam Daniele

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Daniele" is een unisex naam die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. Het is afgeleid van de Hebreeuwse naam "Daniël", wat "God is mijn rechter" betekent. In Nederland komt de naam "Daniele" relatief weinig voor. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank was er in 2020 slechts één jongen die deze naam kreeg, waardoor het een zeldzame voornaam is. Het is interessant om op te merken dat de variant met een enkele "l" (Daniële) vaker voorkomt en populairder is als meisjesnaam.

Hoewel "Daniele" niet erg populair is in Nederland, is het wel een internationaal veelvoorkomende naam. In Italië bijvoorbeeld, is "Daniele" een veelgebruikte voornaam voor jongens. Ook in andere landen zoals Frankrijk en Spanje komt de naam regelmatig voor. De populariteit van de naam kan variëren afhankelijk van de tijd en cultuur, maar over het algemeen heeft "Daniele" een bescheiden, tijdloze uitstraling die zowel jongens als meisjes kan aanspreken.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Daniële, Daniéle, Danièle, Danièlé

Met een lettertje anders heb je: Daniece, Danieke, Daniel-, Daniela, Danield, Danieli, Daniell, Danielo, Daniels, Daniely, Daniene, Daniese, Danille, Danyele, Haniele, Janiele

Zie ook