De voornaam Danieke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

"Danieke" is een vrij zeldzame voornaam in Nederland. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank komt deze voornaam momenteel niet veel voor. Het is interessant om op te merken dat "Danieke" een unisex naam is, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Dit komt omdat de naam kan worden gezien als een afgeleide van de naam "Daniël", wat een jongensnaam is, en de naam "Daniëlle", wat een meisjesnaam is. Het is ook mogelijk dat "Danieke" als een combinatie van beide namen is ontstaan.

Hoewel de frequentie van de voornaam "Danieke" laag is, laat de Nederlandse Voornamenbank zien dat de naam al wel enige tijd wordt gebruikt. Het oudste gegeven dat ze hebben dateert uit 1958. Dit impliceert dat de naam al enkele decennia aanwezig is in Nederland, zij het in een beperkt aantal gevallen. Het is moeilijk om specifieke betekenissen of kenmerken aan de naam "Danieke" toe te schrijven, aangezien er geen uitgebreide informatie beschikbaar is over de herkomst of achtergrond ervan. Het is echter mogelijk dat ouders deze naam aantrekkelijk vinden vanwege de combinatie van de bekende namen "Daniël" en "Daniëlle", waardoor het een unieke en interessante keuze wordt voor het benoemen van hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Dalieke, Daniece, Danieka, Daniele, Daniene, Daniese, Danneke, Darieke, Denieke, Dinieke, Donieke, Ganieke, Janieke, Lanieke, Manieke, Nanieke, Yanieke

Zie ook