De voornaam Janieke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Janieke" is een minder gangbare meisjesnaam in Nederland. Hoewel het geen traditionele Nederlandse naam is, heeft het wel een Nederlandse oorsprong. Het is een afgeleide van de naam "Janneke", wat op zijn beurt weer een verkorte vorm is van "Johanna". Janieke kan daarom ook worden beschouwd als een variant van deze meer bekende namen.

Daarnaast is het interessant om op te merken dat de naam Janieke niet erg vaak voorkomt in Nederland. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die de namen van pasgeboren kinderen registreert, werden er in 2020 slechts enkele tientallen meisjes met deze naam geboren. Dit maakt Janieke tot een vrij unieke en speciale naam binnen de Nederlandse context. Het is mogelijk dat ouders voor deze naam kiezen vanwege de combinatie van de vertrouwde klanken en de toch ongebruikelijke spelling, wat een zekere originaliteit aan de naam kan toevoegen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Danieke, Ganieke, Jalieke, Jamieke, Janicke, Janiece, Janieka, Janiele, Janiene, Janiete, Janieve, Janinke, Janneke, Janoeke, Jarieke, Jenieke, Jonieke, Lanieke, Manieke, Nanieke, Yanieke

Zie ook