De voornaam Janneke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Janneke is een veelvoorkomende voornaam in Nederland. Het is een verkorte vorm van Johanna, wat afgeleid is van het Hebreeuwse woord "Yochanan", wat "God is genadig" betekent. Janneke komt zowel voor als meisjesnaam als jongensnaam, al wordt het vaker gebruikt als vrouwelijke voornaam. De naam werd vooral populair in de jaren 60 en 70, maar wordt nog steeds regelmatig gegeven.

Opvallend is dat de populariteit van Janneke als voornaam door de jaren heen schommelt. In de jaren 80 en 90 kwam de naam minder vaak voor, maar sinds het begin van de 21e eeuw is er weer een stijgende trend zichtbaar. Ondanks deze schommelingen blijft Janneke een van de meest gebruikte voornamen in Nederland. Het is een tijdloze naam die zowel geliefd is bij ouders die op zoek zijn naar een klassieke voornaam als bij ouders die een meer moderne en eenvoudige naam willen voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Janneké, Jannéke

Met een lettertje anders heb je: Danneke, Fanneke, Hanneke, Ianneke, Janieke, Jannege, Janneje, Janneka, Janneko, Jannete, Janneye, Jannike, Jannyke, Janoeke, Jenneke, Jonneke, Lanneke, Manneke, Nanneke, Ranneke, Sanneke, Tanneke, Wanneke, Yanneke, Zanneke

Zie ook