De voornaam Jonneke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Jonneke is een Nederlandse voornaam die voornamelijk als meisjesnaam wordt gebruikt. De oorsprong van de naam is niet geheel duidelijk, maar het wordt vaak gezien als een verkorte vorm van de naam Johanna of Joanna. Johanna is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Jochanan" wat "God is genadig" betekent. De naam Jonneke wordt vooral in Nederland gebruikt en komt niet veel voor in andere landen. Het is een relatief kleine naam in vergelijking met populaire namen zoals Emma of Sophie.

In Nederland is Jonneke geen hele bekende of veelvoorkomende naam. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank werden er in 2020 slechts 15 meisjes met de naam Jonneke geboren. Het gebruik van de naam Jonneke lijkt te zijn afgenomen in de afgelopen decennia. In de jaren '80 en '90 was de naam iets populairder, maar sindsdien is er een daling te zien. Het kan worden gezegd dat Jonneke een naam is die de laatste tijd minder vaak wordt gekozen door ouders. Het is mogelijk dat ouders de voorkeur geven aan meer moderne of internationale namen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bonneke, Donneke, Fonneke, Gonneke, Janneke, Jenneke, Joaneke, Joeneke, Joineke, Jonieke, Lonneke, Monneke, Ponneke, Ronneke, Sonneke, Tonneke, Vonneke, Wonneke, Yonneke, Zonneke

Zie ook